Bijdrage voor Jeugdtheaterschool Flores

JTS Flores is een theaterschool in het hart van Lisse, voor kinderen en jongeren tussen 2 en 24 jaar oud, met als doel talent- en zelfontwikkeling op het gebied van de podiumkunsten (theater, zang en dans). Onder begeleiding van professionals uit de kunstsector krijgen leerlingen de kans om theater als kunstvorm te ontdekken

JTS Flores organiseert niet alleen binnen de eigen muren van de jeugdtheaterschool activiteiten maar gaat ook samenwerkingen aan. Ze willen theater zichtbaar maken in de regio en bewoners op een toegankelijke manier een theaterervaring doen beleven.

Het leerlingenaantal van de theaterschool ligt jaarlijks tussen de 80 en 100 en is verdeelt over 8 groepen. Elke groep maakt een eigen presentatie en/of voorstelling. Om theater bij kinderen en jongeren in en rondom Lisse onder de aandacht te brengen organiseren ze workshops en projecten die gegeven worden in het primair en voortgezet onderwijs. In seizoen 2020/2021 deden hier in totaal tegen de 3.000 leerlingen aan mee.

Mede dankzij een bijdrage het Ondernemersfonds Lisse kan JTS Flores zich op een professionele manier blijven ontwikkelen om zo hun unieke functie in Lisse en omstreken te behouden.

 

 

📸: JTS Flores