Open Monumentendag Lisse

Open Monumentendag Lisse

Mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Lisse is de komst van Compagnie van Cranenburgh in en rond ‘t Huys Dever tijdens de Open Monumentendag Lisse op zaterdag 9 september.

Een groep zal op deze dag het bestaan van het middeleeuwse huurleger in beeld brengen. Zij zijn uitgenodigd in het kader ” Lisse 825 “.

Zij stellen een groep huursoldaten voor uit de jaren zeventig van de 14e eeuw. Deze Compagnie verhuurde zich aan de verschillende strijdende partijen die de Lage Landen kenden in deze periode, zo ook in Lisse en omgeving.

De Hoekse en Kabeljauwse twisten markeerden deze periode en de Compagnie van Cranenburgh heeft zich in deze strijd niet onbetuigd gelaten.

Het belooft een spectaculaire dag te worden! De Compagnie laat vanaf 10.00 uur op het voorterrein van ‘t Huys Dever riddergevechten en verschillende demonstraties zien zoals zwaardvechten en pijl en boog schieten. Er zijn zelfs historische kuitwapens te zien én te horen! Daarnaast is het kampement te bezoeken en kunnen de bezoekers vragen stellen over de 14de eeuw en hoe het er toen aan toe ging.

Dit soort evenementen helpen bij het levendig houden van de geschiedenis en dragen bij aan het begrip van hoe het leven er in het verleden uitzag.

📸Keshia. Fotografie